Ο Αμπάς προς στον Αρχιεπίσκοπο: Προσευχηθείτε για την ειρήνη στην Παλαιστίνη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την έκκληση να συμπεριλάβει στις ευχές και τις προσευχές του και την ειρήνη στην Παλαιστίνη, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κατά την επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στο πλαίσιο των επίσημων συναντήσεών του στην Ελλάδα. Γιατί «όλοι οι πιστοί χρειάζονται ειρήνη», είπε χαρακτηριστικά.

«Η σκέψη μας είναι εκεί, όχι μόνον αυτές τις ημέρες, αλλά πάντοτε. Παρακολουθούμε με αγωνία τους κόπους αυτών των ανθρώπων που είναι εκεί και αγωνίζονται για τα δίκαιά τους», τόνισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και του προσέφερε έναν τόμο με μνημεία της Ελλάδος, σε ανάμνηση αυτής της συνάντησης και με την επισήμανση «όταν το ξεφυλλίζετε, να θυμάστε την Ελλάδα, όπως εμείς θυμόμαστε την πατρίδα σας, διότι εκεί είναι οι ρίζες μας, εκεί είναι ο χώρος που γεννήθηκε ο βασιλεύς της Ειρήνης, ο Ιησούς Χριστός».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης προσέφερε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έναν πίνακα, στον οποίο απεικονίζονται ο Ιερός Ναός της Αναστάσεως και ο Άγιος Τάφος, αλλά και ένα λεύκωμα με φωτογραφίες από τη Βηθλεέμ, ως «ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού», όπως δήλωσε.

Στη συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής ήταν παρόντες ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης, ο πρέσβης και ο πρόξενος της Παλαιστίνης στην Ελλάδα και ο πρέσβης της Παλαιστίνης στον Λίβανο. Από ελληνικής πλευράς, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Σε δηλώσεις του σχετικά με τη συνάντηση, ο κ. Αμανατίδης ανέφερε: «Επί Γης Ειρήνη στην Παλαιστίνη. Ο καθένας δικαιούται να έχει την πατρίδα του. Τις άγιες αυτές ημέρες να επικρατήσει ειρήνη και όχι μόνο αυτές τις ημέρες, αλλά για πάντα στην πολύπαθη γη της Παλαιστίνης».

Φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

2434457.jpg
2434458.jpg
2434465.jpg
2434466.jpg
2434490.jpg
2434498.jpg
2434501.jpg
2434502.jpg

 Ετικέτες