Ολοκληρώθηκε η τρίτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Loading...


Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου 2015, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάιο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Προ της ενάρξεως της Συνεδρίας της Δ.Ι.Σ., ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη αυτής μετέβησαν στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου δήμου Αττικής για την προσκύνηση του ιερού λειψάνου αυτής, εν μέσω κοσμοσυρροής του πιστού λαού.

Μετά την προσκύνηση του ιερού λειψάνου ο Μακαριώτατος δήλωσε τα εξής: «Θαυμάζω το μεγαλείο και τον ψυχισμό αυτού του λαού. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτόν τον λαό. Δεν πρέπει να τον περιφρονούμε. Η αισιοδοξία μας για το αύριο κρύβεται στις καρδιές αυτών των ανθρώπων. Θαυμασμός απεριόριστος και μεγαλείο το να περιμένουν αυτοί οι άνθρωποι έξι και επτά ολόκληρες ώρες, για να έρθουν και να εναποθέσουν τον ασπασμό στο τίμιο λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

Η δεύτερη παρατήρησή μου είναι ότι έρχονται αυτοί οι άνθρωποι για να προσκυνήσουν το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας, αλλά έχουν και τα χέρια τους γεμάτα αγάπη, φάρμακα, τα οποία είτε αγοράζουν, είτε είναι δικά τους. Τα φέρνουν εδώ για τους συνανθρώπους τους, σε μία εποχή που το φάρμακο δεν είναι εύκολο.

Η τρίτη παρατήρησή μου είναι ότι ακούγονται διάφορα σχόλια, διάφορα λόγια, από διαφόρους, επισήμους και μη. Δεν θέλω να σχολιάσω και να αντείπω σε αυτά τα λόγια τους. Τα αφήνω να περάσουν απαρατήρητα. Γι’ αυτά θα μιλήσει η ιστορία. Θα ήθελα όμως να πω ότι κυρίως αυτοί οι άνθρωποι είναι άνθρωποι των λόγων, και τα λόγια μας έχουν κουράσει. Τα λόγια έφεραν αυτόν τον τόπο σε αυτήν την κατάσταση, γιατί έλειψε ο Λόγος. Χρειαζόμαστε Λόγο και όχι λόγια.

Η Αγία Βαρβάρα έκανε το θαύμα της και έδειξε πως είναι στις καρδιές των ανθρώπων, αλλά είναι και μία ανακεφαλαίωση της πίστεώς μας ότι τα ιερά λείψανα των Αγίων είναι αυτά που δυναμώνουν και κάνουν τους ανθρώπους πρότυπα σε αυτήν την κοινωνία. Πρότυπα που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη σε όλους τους χώρους».

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού. Ετικέτες