Νέος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης

Loading...


Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης εκλέχθηκε νέος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών.

Ο μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελος έλαβε 48 ψήφους.

Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (11 Οκτωβρίου) το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεώργιος) Νάσης, γεννήθηκε στην Πάτρα στις 30 Ιανουαρίου 1975.

Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Θεσπρωτικόν του νομού Πρεβέζης.

Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι πτυχιούχος της Αγγλικής γλώσσης. Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή της Αγίας Θεοδώρας, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επί ηγουμενίας του νυν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, στις 18 Οκτωβρίου 1999.

Εχειροτονήθη διάκονος στις 20 Οκτωβρίου 1999. Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης στις 5 Οκτωβρίου 2000 υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Β΄ Χρυσοφάκη.

Διετέλεσε γραμματεύς και διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και διευθυντής του φοιτητικού εκκλησιαστικού οικοτροφείου «Άγιος Αντώνιος», της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, καθώς και ιερατικώς προιστάμενος στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης, Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, επί αρχιερατείας Μητροπολίτου Παντελεήμονος Β΄ Χρυσοφάκη και Μητροπολίτου Ανθίμου Ρούσσα.

Υπό του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, την 1 Σεπτεμβρίου 2014.

Έλαβε μέρος σε θεολογικά συνέδρια και συνέγραψε θεολογικά και εκκλησιαστικά άρθρα.Ετικέτες