Με τα…τσαρούχια νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων ο Αρχ. Μάξιμος Παπαγιάννης

Loading...


Τέλος στο σήριαλ των τελευταίων ημερών αναφορικά με το νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων έδωσε πριν από λίγο η κάλπη της Ιεραρχίας. Ο εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης εξελέγη με τα …γιαννιώτικα τσαρούχια νέος Δεσπότης σγκεντρώνοντας 46 ψήφους, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ο προτεινόμενος από τον Πατριάρχη αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Στεργίου στο δεύτερο γύρο πήρε μόλις 7 ψήφους! Ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός συγκέντρωσε 16 ψήφους. 
 

Δείτε ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων: 

Ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαγιάννης γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από γονείς Ελληνες μετανάστες. Το 1988 μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα επέστρεψε στη Γερμανία όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης.

Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές, με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και για πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων.

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρετεί από τότε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2009 ανέλαβε προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών. Ετικέτες