Κυρίως πιάτο τα Θρησκευτικά στο μενού της συνάντησης Ιερώνυμου-Φίλη-Τα «καρφιά» του Αρχιεπισκόπου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στις 12.00 το μεσημέρι πέρασε τις πύλες της Αρχιεπισκοπης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης,όπου είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο. 

Η συνάντηση προγραμματίστηκε αμέσως μετά την ανάληψη από τον υπουργό των καθηκόντων του και βέβαια υπό τπν σάλ οπου δημιουργήθηκε για το μάθημα των Θρησκευτικώ ναπό τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγωνστοπούλου. 

«Τα θέματα που έχουν σχέση με την Εκκλησία και την Πολιτεία, όλα θα πρέπει να λύνονται σε συνεργασία» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, εξερχόμενος της συνάντησης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε: «Άνθρωποι είμαστε και έχουμε πρόβληματα, θα συζητάμε τα προβλήματά μας, χωρίς πείσματα και χωρίς εμμονές».

Κατα τα λοιπά πέραν του ζητήματος τω νΘρησκευτικών επί τάπητος τέθηκαν και τα θέματα σύστασης της κοινής επιτροπής Πολιτείας –Εκκλησίας, της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης αλλά και το θέμα της κάλυψης των κενών θέσεων σε Μητροπόλεις.

Φωτογραφίες Χρήστος ΜΠόνης-eurokinissiΕτικέτες