ΚΖ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για τις αιρέσεις & την παραθρησκεία στην Κόρινθο

Loading...


Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιείται στην Κόρινθο, με την φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, από 2 έως 4 Νοεμβρίου 2015, η «ΚΖ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιῶν και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Όψεις του συγχρόνου Αποκρυφισμού».

Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν Εντεταλμένοι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και έχουν Πανορθόδοξη απήχηση, καθόσον ασχολούνται με τα θέματα της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού και την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Στη συνέχεια θα αναγνωσθούν τα Μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των εργασιών θα ολοκληρωθεί με τις Εισηγήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου: «Λόγοι επηρεασμού των νέων από τον Αποκρυφισμό», και του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Βασίλειου Γεωργόπουλου Eπίκουρου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.: « Η σύγχρονη ψευδοαγγελολογία».

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, θα λάβουν το λόγο και Εντεταλμένοι των Ιερῶν Μητροπόλεων, για να εκθέσουν τη δράση τους.

 Ετικέτες