Ιερώνυμος: Ο καθένας από μας έχει τη δική του Γαλιλαία και δε σημαίνει το τέλος, αλλά ένα καινούργιο ξεκίνημα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εκδήλωση για τα 30 χρόνια Αρχιερατείας του Μητροπολίτη Μαντινείας

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Εκδήλωση τιμής για τη συμπλήρωση τριάντα ετών Αρχιερατείας του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Ηλείας κ. Γερμανού, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολυκάρπου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Αργολίδος κ. Νεκταρίου και των Επισκόπων Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου, Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και Ωλένης κ. Αθανασίου, πολιτικών, εκπροσώπων της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, κληρικών και λαϊκών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εκκλησιαστικούς ύμνους από το βυζαντινό χορό της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας «Άγιος Νεοϊερομάρτυς Λάζαρος ο Τριπολίτης» υπό την διεύθυνση του κ. Βασιλείου Γεωργαρά. Αμέσως μετά ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ντούλιας, ως εκπρόσωπος του κλήρου της τοπικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στο πρόσωπο και στο έργο του Μητροπολίτη Μαντινείας. Ακολούθησε η ομιλία του Μητροπολίτη Πατρών για τον Μητροπολίτη Μαντινείας και στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα ημίωρο οπτικοακουστικό υλικό με φωτογραφίες από τη ζωή και το πνευματικό, αλλά και κοινωνικό έργο του Μητροπολίτη. Αμέσως μετά παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί του χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου των απανταχού Παπαραίων.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην πολυετή φιλία του με τον Μητροπολίτη Μαντινείας και επεσήμανε πως «η εορταστική ατμόσφαιρα μου θύμισε τα λόγια του Κυρίου μετά την Ανάσταση, που ζήτησε από τους μαθητές του να επιστρέψουν στην Γαλιλαία, από όπου ξεκίνησαν. Πέρασαν αρκετά χρόνια, στα οποία ήταν ο Γολγοθάς, ο Σταυρός, το Πάθος και η Ανάσταση. Η Γαλιλαία για τους μαθητές, ήταν η γνωριμία με το Χριστό. Είναι συγκινητικό, λοιπόν, ότι ο Μητροπολίτης Μαντινείας βρίσκεται στον τόπο που μεγάλωσε. Ο καθένας από μας έχει τη δική του Γαλιλαία και δε σημαίνει το τέλος, αλλά ένα καινούργιο ξεκίνημα, με τις σκέψεις, τους στοχασμούς, τις εμπειρίες μας που θα δώσουν περισσότερους καρπούς και καινούργια πνευματικά αθλήματα».

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς, κλήρο και λαό για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και για τις ευχές και μοιράστηκε μαζί τους σκέψεις και εμπειρίες από την παιδική του ηλικία, αλλά και από τα τριάντα χρόνια αρχιερατείας του.

Σήμερα το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου. Ετικέτες