Ιερώνυμος για Κεφαλλονιά: Στείλαμε κουβέρτες, στήνουμε συσσίτιο 500 μερίδων

Loading...


Την πολύ δύσκολη κατάσταση που περνάει η Κεφαλλονιά και όσα διαπίστωσε κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο νησί, ανέλυσε πριν από λίγο στην πρωινή εκπομπή του MEGA o Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ζήτησε να βοηθήσουν όσοι μπορούν αλλά με συντονισμό δράσεων! 

«Το βασικό είναι πως δεν λειτουργούν τα δίκτυα ύδρευσης» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και ζήτησε να σταλούν εμφιαλωμένα νερά. «Ένα μπουκάλι νερό μπορεί ο καθένας να το προσφέρει. Ούτε τα καλοριφέρ δεν δουλεύουν αφού δεν έχει νερό. Εμείς θα στείλουμε πετρέλαιο» επισήμανε χαρακτηριστικά..
Ο κ.Ιερώνυμος ενημέρωσε πως η ΜΚΟ της Εκκλησίας «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» είναι σε συνεχή επαφή με τους παράγοντες του νησιού αλλά χρειάζεται να γίνονται συγκεκριμένες αναφορές για τις ελλείψεις, όπως πχ φαρμάκων. 

Ένα άλλο πρόβλημα που εντόπισε ο κ. Ιερώνυμος είναι η σύτιση. «Δεν έχουν ζεστό φαγητό. Συνεργαστήκαμε κυρίως με το Στρατό που θα στήσει μαγειρεία κι εμείς θα κάνουμε ένα κεντρικό συσσίτιο. 500 μερίδες την ημέρα. Από χθες έχουμε στείλει κουβέρτες. » συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος και υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των δράσεων. «Να υπάρχει συντονισμός, μην κάνει καθένας ό,τι θέλει» είπε χαρακτηριστικά και τέλος έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας «Εύχομαι υπομονή και δύναμη. Θα ξεπεράσουμε κι αυτή τη δυσκολία» ανέφερε…. 

Στην Κεφαλλονιά

«Η Εκκλησία θέτει όλες τις δυνατότητές της στη διάθεσή σας» επισήμανε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος απευθυνόμενος σε τοπικούς παράγοντες της Κεφαλλονιάς.

Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στους σεισμοπαθείς 

1
1
1
1
1


Ετικέτες