Η «καρδιά» της Ουκρανίας χτυπάει στην Ελλάδα!

Loading...


Η Πατριαρχική Εξαρχία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Πατριαρχείον Κιέβου, ανακοινώνει προς το φιλόχριστο ποίμνιο των ευσεβών Ορθοδόξων Ουκρανών που διαμένουν στην Ελλάδα, ότι το προσεχές ΣαββατοΚύριακο 21 & 22 Φεβ 2015, η «καρδιά» της Ουκρανίας χτυπάει στην Ελλάδα!!!

Κατόπιν εισήγησης της Πατριαρχικής Εξαρχίας προς τα διοικητικά Συμβούλια της Ουκρανικής Κοινότητας Αθηνών και Δωδεκανήσου, αλλά και προς την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα, πάρθηκε η απόφασις να τελεσθή επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Ουκρανών Πεσόντων Ηρώων και να κατατεθεί αίτημα τόσο πρός την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όσο και προς την Ι.Μ.Ρόδου, ικανοποιώντας το αίτημα των εκατοντάδων πιστών Ορθοδόξων Ουκρανών.

Μετά απο την συνάντηση του Αξιότιμου Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα με την Πατριαρχική Εξαρχία, ο κ.Βλ.Σκουρώφ επισκέφτηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο όπου αποφασίσθηκε να τελεσθή επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 22 Φεβ 2015 στον Ιερό Ναό της Αγίας Φιλοθέης , για τους πεσόντες Ήρωες του Πολέμου της Ουκρανίας.

Στο ίδιο αίτημα της Ουκρανικής Κοινότητας Δωδεκανήσου, διοργανώνεται το Σάββατο 21 Φεβ 2015 σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Ουκρανών Ηρώων του πολέμου.

Ήδη η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας – Πατριαρχείον Κιέβου και η Πατριαρχική Εξαρχία εν Ελλάδι έχει τελέση με ιδιαίτερη επιτυχία σε συνεργασία με την Ουκρανική Κοινότητα Αθηνών επιμνημόσυνη Δέηση κατόποιν εντολής και ευλογίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Κιέβου και πάσης Ρούς Ουκρανίας κ.κ.ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ.

Η Πατριαρχική Εξαρχία εν Ελλάδι, ως υπεύθυνη για τους χιλιάδες Ορθόδοξους Ουκρανούς Πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα, παρακαλεί αυτούς, όπως συμμετάσχουν ενεργά στις εν λόγω εκδηλώσεις και τιμήσουν με την παρουσία τους τις ιστορικές στιγμές για την Ουκρανική Κοινότητα στην Ελλάδα.

Η Πατριαρχική Εξαρχία εν Ελλάδι, θα προσπαθήσει να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις της για την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων και θα τιμήση δια αντιπροσώπων της, αυτή την σημαντική ημέρα, τόσο στα Δωδεκάνησα όσο και στην Αθήνα.

Είναι ξεκάθαρό το γεγονός και πολύ ευχάριστο, οι Ουκρανοί της Ελλάδας να νιώθουν την στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά ιδιαιτέρως της «Μητρός Εκκλησίας» του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 Ετικέτες