Ζωντανά η υποδοχή για το ιερό λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

Loading...


Το ιερό λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, που για πρώτη φορά εδώ και 1000 χρόνια μεταφέρεται σε Ορθόδοξη χώρα, υποδέχεται σήμερα στις 18:30 η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το ιερό λείψανο που φυλάσσεται τους τελευταίους δέκα αιώνες στην Ιταλία, έρχεται με τη συγκατάθεση του Ρωμαιοκαθολικού Πατριάρχη της Βενετίας και του Βατικανού για 15 ημέρες στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως ευλογία με αφορμή την έναρξη των εορτασμών για τα 80 χρόνια από της ιδρύσεως της.

Η υποδοχή του ιερού σκηνώματος θα γίνει από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής κοντά στο Αιγάλεω. Το ιερό σκήνωμα θα μεταφερθεί πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, ενώ θα αποδοθούν τιμές από την Πολιτεία και το Στράτευμα, αφού η Αγία είναι η προστάτιδα του Πυροβολικού.

Κατά τη διάρκεια των 15 ημερών θα λειτουργήσει παράπλευρα του Ιερού Ναού δράση για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, ενημέρωση για θέματα οικογένειας και πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων και έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (09.00-13.00, 16.00-20.00)

Δείτε ζωντανα εδώ: 

 Ετικέτες