Δορυφορική μετάδοση από την 4Ε η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Γρεβενών

Loading...


Το Σάββατο 12 Ιουλίου σε Δορυφορική Σύνδεση με τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλείου Γρεβενών θα παρακολουθήσετε από την 4Ε την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Γρεβενών κυρού Σεργίου.

Στις 7:30 σύνδεση Δορυφορικά με τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου στα Γρεβενά για να παρακολουθήσουμε την Αρχιερατική θεία Λειτουργία ενώ στις 12 σε Δορυφορική Σύνδεση και πάλι με τον ίδιο ναό την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Γρεβενών κυρού Σεργίου.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σέργιος Σιγάλας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1934.

Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1958. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 3 Μαρτίου 1955 και Πρεσβύτερος στις 25 Ιανουαρίου 1959. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στο Ελληνικό Στρατό (1957-1958) και ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς (1968-1976). Επίσης διακόνησε από της θέσεως του Ηγουμενοσυμβούλου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης (1974 – 1976) και στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Κύρου Σεραφείμ.

Εξελέγη Μητροπολίτης Γρεβενών στις 13 Αυγούστου 1976. Ασχολήθηκε με το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κηρυκτικό έργο. Επιμελήθηκε της καταγραφής των κωδικών της Ιεράς Μονής Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας, φρόντισε για την φύλαξη των Χειρογράφων και κειμηλίων της Μονής . Συνέγραψε και εξέδωσε Ιερές Ακολουθίες τοπικών Αγίων, την ιστορία της Εκκλησίας των Γρεβενών και της Ιεράς Μονής Ζαβόρδας.