Δεκτή η παραίτηση Τρίκκης Αλέξιου-Συνεχίζεται το σχέδιο ανανέωσης της Ιεραρχίας

Loading...


Τι θα γίνει με την Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων

«Μητροπολίτης μη δυνάμενος να εκτελή τα καθήκοντα αυτού διά νόσον ή γήρας δικαιούται να υποβάλη κανονικήν παραίτησιν» αναφέρει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Μητροπολίτης Τρίκκης Αλέξιος το έκανε πράξη. Η παραίτησή του αποτελεί ένα κομμάτι ακόμη στο παζλ της ανανέωσης της Ιεραρχίας μετά από μια σειρά παραιτήσεων (εθελοντικών ή εξωθούμενων) Μητροπολιτών το τελευταίο διάστημα. 

Σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έκανε αποδεκτή την παραίτηση και ξεκινούν οι διαδικασίες αντικατάστασης του. Ερώτημα παραμένει αν η παραίτηση Τρίκκης και Σταγών Αλεξίου θα σημάνει αλλαγές και σε επίπεδο μητροπολιτικής περιφέρειας. Πρόσφατα ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, έθεσε ζήτημα της μεταλλαγής της Μητρόπολης Σταγών από προσωποπαγή σε μόνιμη, λέγοντας τα εξής: «ελπίζω να καμφθεί ο γείτονας και να υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα για τον Λαό της Καλαμπάκας». 

Αναλυτικά σύμφωνα με το ανακοινωθέν:

 Συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, σε έκτακτη Συνεδρίασή Της υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 159ης Συνοδικής Περιόδου, με θέμα: «Περί παραιτήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου».

       Η Δ.Ι.Σ. έκανε ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και εξέφρασε την ευαρέσκειά της για την 61 ετών διακονία του ως κληρικού.
       Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
 Ετικέτες