Γεύμα για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και το «We care» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο του προγράμματος «We care» και με αφορμή τις ημέρες των εορτών προσφέρθηκε γεύμα στους περίπου 600 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Γήπεδο Χόκεϋ στο Ελληνικό.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και με τη συμμετοχή της «Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας» (ΚΕΔΕ), του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Εκτός από το γεύμα στα παιδιά των προσφύγων προσφέρθηκαν και δώρα που προκάλεσαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα «We care», που αποτελεί πρωτοβουλία του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών, στα οποία παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός. Μετά από την εξέταση, δίνεται σε κάθε παιδί ένα ειδικό βιβλιάριο υγείας με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, μπορεί να διακομίζεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Όλες οι περιπτώσεις καταγράφονται και γίνεται η σχετική ενημέρωση των αρμόδιων φορέων.
Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, και πάντα σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους Δήμους.

Στις φωτογραφίες

Ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», κύριος Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Γιώργος Πατούλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, η Αγάπη Ντούμου και η Μαρία Χριστοδούλου, νοσηλεύτριες στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη –ΕΛΠΙΔΑ».

2912APO (1).jpg
2912APO (2).JPG
2912APO (3).JPG
2912APO (4).JPG


Ετικέτες