Βαρυχειμωνιά στις σχέσεις Αθήνας-Φαναρίου-Πάλι δε θα υποδεχθεί τον Βαρθολομαίο ο Ιερώνυμος

Loading...


Οι ψίθυροι πλέον γίνονται κραυγές για τον «ψυχρό πόλεμο» Φαναρίου-Αθήνας αφού για πολλοστή φορά τους τελευταίος μήνες ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παραστή στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε τον κ.Βαρθολομαίο να υποδεχτεί ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης τον προσεχή Οκτώβριο όταν και θα βρεθεί στην συμπρωτεύουσα προσκεκλημένος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης…

Αναλυτικά όσα αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της η ΔΙΣ: 

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιούνιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

    Κατά την σημερινή Συνεδρία:
    Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

    Τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκαν για την Ημερίδα Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων με θέμα: «Ενημέρωση περί θεμάτων διοικήσεως των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων και υπηρεσιακής καταστάσεως των Εφημερίων και των εκκλησιαστικών Υπαλλήλων». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Μαΐου στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου και την παρακολούθησαν 170 εκπρόσωποι από 70 Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι ενημερώθηκαν για θέματα εκκλησιαστικής διοίκησης.
     Η Δ.Ι.Σ. όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο ως εκπρόσωπο στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος προσκληθείς από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη από 1 έως 4 Οκτωβρίου 2015, επί τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου προστάτου των Δικαστικών.
    Επίσης ενέκρινε:
     – τον νέο Κατάλογο Δικαιούχων του Επιδόματος Τρίτου Τέκνου των οικογενειών της Θράκης για τα δίμηνα Ιουλίου –Αυγούστου και Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2014.
την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων για τη διεξαγωγή της ΚΖ’ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου από 2 έως 4 Νοεμβρίου 2015.

Η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως.
     Ετικέτες