Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Πρέπει οι Ελληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Στην περιοχή του Σιδηροκάστρου βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα Κυριακή θα τελέσει τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Ύψωσης Τιμίου Σταυρού στο οχυρό Ιστίμπεη που έχτισε ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος, ο οποίος υπηρέτησε εκεί τη στρατιωτική του θητεία.

Σε δηλώσεις του ο κ.Ιερώνυμος τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είμαστε πρώτα απ΄ όλα στη Μακεδονία και δεύτερον στο Σιδηρόκαστρο και τρίτον γιατί είμαστε κοντά σ΄έναν αδελφό εν Χριστό Μητροπολίτη, τον Σεβασμιώτατο τον δικό σας τον κύριο Μακάριο και ερχόμαστε για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα να αναπνεύσουμε μακεδονικό αέρα, δεύτερο να πάμε στα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου Ύψωσης Τιμίου Σταυρού στο οχυρό Ιστίμπεη, να σας ακούσουμε, να σας χαρούμε διότι έχω πολλές ωραίες αναμνήσεις, τις ωραιότερες από την περιοδεία που έκανα από την συμπλήρωση των 100 ετών από τους Μακεδονικούς Αγώνες, σε όλη τη Μακεδονία και σήμερα και αύριο όλα αυτά που θα ζήσουμε θα αναβαπτιστούμε. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μακάριο και για την πρόσκληση και για την αγάπη του και για την φιλοξενία του και με την ευκαιρία αυτή ευχαριστούμε τον Μητροπολίτη Μαντινείας Αλέξανδρο για την συντήρηση του Ιερού Παρεκκλησίου.»

Κατά την διάρκεια των δηλώσεων του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε και για το θέμα του προσφυγικού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένα πρόβλημα μεγάλο, εγώ νομίζω πως θα είναι το πρόβλημα του αιώνος και η ανησυχία είναι μεγάλη γι αυτά που θα ακολουθήσουν, διότι έχουν προηγηθεί τέτοιες μετακινήσεις και τον 5ο μχ αιώνα, ήταν η μετακίνηση των λαών. Ξανά ζούμε πάλι μαι τέτοια κατάσταση και θέλει πολλή συζήτηση, πολλή προσοχή και πολύ θάρρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος μάλιστα κλήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου που έκανε λόγο για τις αλλαγές στην απαλλαγή από τα θρησκευτικά για το συγκεκριμένο ζήτημα επεσήμανε ο κκ Ιερώνυμος επεσήμανε: «Το Υπουργείο θα έχει αυτή την πρόθεση, κάποια κυρία που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της» και συνέχισε: «Αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του- Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου. Το Σύνταγμα κανονίζει ποια ειναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνικοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά το Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουνε παπάδες, αρχιερείς, αν δε θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό, την ιστορία μας κτλ. Οι Έλληνες θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος τότε τα κουβετιάζουμε.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε και για το έργο της εκκλησίας υπογραμμίζοντας: «Η Εκκλησία πάντοτε είχε το ίδιο έργο. Από την αρχή που ιδρυθήκαμε από τον Κύριο μας στη διάβα των αιώνων, σήμερα περισσότερο εδώ στην Ελλάδα γιατί υπάρχει ανάγκη από τις συγκυρίες. Όλες οι Μητροπόλεις από τη μια άκρη στην άλλη άκρη της Ελλάδος εργάζονται γι αυτόν τον λαό και να εργαστούμε μέχρι το τέλος, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην έχει έναν πιάτο φαγητό»!Ετικέτες