Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από στη Θήρα: Εκκλησία και πολιτικοί να είμαστε ενωμένοι (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στη Σαντορίνη (έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού & Νήσων) ευρίσκεται από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, προσκεκλημένος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ.κ. Επιφάνιο.

Ο Μακαριώτατος έφθασε στον Κρατικό Αερολιμένα της Θήρας συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη και τον Αρχιδιάκονο π. Ιωάννη Μπούτση. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ.κ. Επιφάνιος συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σιγάλα, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος, η Έπαρχος Θήρας κ. Θεώνη Καραμολέγκου ως και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.

Πρώτος σταθμός της επισκέψεως του Μακαριωτάτου στη Θήρα ήταν ο Παιδικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως στον Καρτεράδο «Η Γλυκογαλούσα», όπου ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευλόγησε τα νήπια, είδε τις εγκαταστάσεις του Σταθμού που ιδρύθηκε το έτος 2012 και συνομίλησε με τους συνεργάτες παιδαγωγούς. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Σ’αυτούς τους χώρους της κάθε ενορίας εμφυτεύεται η ευλάβεια και η πίστη και ενδυναμώνεται ο νέος άνθρωπος. Λαμβάνει αντισώματα για την υπόλοιπή του ζωή. Το έργο αυτό μπορούν να το μιμηθούν και άλλες Μητροπόλεις, διότι παράλληλα στηρίζει τις νέες οικογένειες που είναι η αρχή της ποιμαντικής μέριμνας».

Κατόπιν η επίσημη υποδοχή του Μακαριωτάτου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως στα Φηρά. Εκεί τον υποδέχθηκαν οι κληρικοί της Θήρας, και νέοι και νέες των Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού. Τον Μακαριώτατο καλωσόρισαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Θήρας, η Έπαρχος Θήρας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, εκπρόσωπος των μαθητών της Θήρας και ασφαλώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Επιφάνιος.

Ο Μακαριώτατος στην αντιφώνησή του εξήρε το έργο του Ποιμενάρχου κ.κ. Επιφανίου: «Ο Άγιος Θήρας κάνει σιωπηλό αλλά δυνατό έργο. Δεν φημίζεται για τα χρυσά του άμφια αλλά για την απλότητα και εργατικότητά του. Παραδειγματιζόμαστε από αυτόν οσάκις συμμετέχει στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου. Έχει νέους κληρικούς, άξιους συνεργάτες και δεν λέει λόγια, έχει λόγο και αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά κάνει σημαντικά έργα». Ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή των νέων στην υποδοχή σημείωσε ότι «πολλοί θα ζήλευαν τέτοιες εκδηλώσεις με τα παιδιά». Απευθυνόμενος μάλιστα στους μαθητές, τους είπε μεταξύ άλλων ότι «μέσα στον ενθουσιασμό σας κρύβεται το αύριο∙ πρέπει να ξαναβρούμε τις αρχές, τις αξίες∙ σας εύχομαι να κερδίσετε, να επιτύχετε τους στόχους σας∙ η ζωή χάνεται όταν παύουμε να αγωνιζόμαστε».

Σοφές και πλήρεις νοήματος και οι προτροπές του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας και προς τους εκπροσώπους των πολιτικών αρχών: «Κύριε Δήμαρχε, κυρία Έπαρχε, σε μια εποχή που πολλά και από διάφορες κατευθύνσεις λέγονται σας λέγω το εξής: τόσο εσείς οι πολιτικοί όσο και εμείς η Εκκλησία έχουμε κοινό αντικείμενο τον άνθρωπο. Από κοινού υπηρετούμε τον λαό μας. Στην εποχή μας έχουν κάπως παρερμηνευθεί τα πράγματα. Ακόμα και η λέξη «υπουργός» αν ψάξετε στο λεξικό θα δείτε ότι είναι ο υπηρέτης του λαού, αυτός που διακονεί το λαό… Οφείλουμε από κοινού να υπηρετούμε τον λαό μας. Να είμαστε ενωμένοι με ένα στόχο: να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Μην περιμένουμε να μας σώσουν οι άλλοι. Μην περιμένετε να δώσουν οι άλλοι τη λύση στα προβλήματά μας. Τη λύση την έδωσε ο ίδιος ο Τίμιος Πρόδρομος. Ποια είναι αυτή; Η μετάνοια. Και μετάνοια σημαίνει αλλαγή του νου, αλλαγή του τρόπου σκέψης…».

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες και προσέφερε ευλογίες.

GEO_0021.JPG
GEO_0030.JPG
GEO_0043.JPG
GEO_0055.JPG
GEO_0104.JPG
GEO_0169.JPG
GEO_0172.JPG


Ετικέτες