Το “ευχαριστώ” του Μόρφου Νεοφύτου μετά την αθώωσή του

Loading...


Η κυπριακή δικαιοσύνη αθώωσε τον από τις εις βάρος του κατηγορίες για όσα είπε για την ομοφυλοφιλία και σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί τον Θεό για την απόφαση αυτή, όπως και όλους εκείνους που τον στήριξαν και προσευχήθηκαν γι’αυτόν.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας και την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα ότι δεν στοιχειοθετείται εναντίον μας διάπραξη ποινικού αδικήματος, επιθυμούμε να αναπέμψουμε εκ βάθους ψυχής ευχαριστίες προς τον Τριαδικό Θεό, αλλά και προς τους αγίους Πατέρες, όσιο Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη, όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη, όσιο Παΐσιο Αγιορείτη και άγιο Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας, για τη συμπαράσταση και την έμπνευση που παρείχαν σ’ εμάς καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας μας.

Βαθύτατες ευχαριστίες εκφράζομε και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, προς τους Ακαδημαικούς Επιστήμονες, προς τον κλήρο και τον πιστό λαό της Ελλάδος και της Κύπρου, αλλά και των Ορθοδόξων Ελλήνων ομογενών της Αμερικής, Αυστραλίας, Καναδά, Γερμανίας, Αγγλίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Σουηδίας, Ισπανίας κ.α. χωρών, για τις προσευχές τους και τις χιλιάδες των ηλεκτρονικών και γραπτών μηνυμάτων-επιστολών συμπαράστασης, που απέστειλαν σ’ εμάς.

Όσον αφορά στη συνέχεια, αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συνέχιση της διακονίας μας στην αλήθεια του Χριστού και της .

Μετ’ ευχών
Ο Μητροπολίτης
† Ο Μόρφου Νεόφυτος

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr