Τι ήθελε να μάθει απο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Πατριάρχης Μόσχας (video)

Loading...


Για την οικονομική κατάσταση της Κύπρου, ήθελε να πληροφορηθεί ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κϋπρου Χρυσόστομο.

Σε δηλώσεις του στις «Τομές στα Γεγονότα», ο Αρχιεπίσκοπς Κύπρου Χρυσόστομος, ανέφερε ότι έγινε δεχτός στην κατοικία του Πατριάρχη ο οποίος ήθελε να πληροφορηθεί για την οικονομική κατάσταση της Κύπρου.
Ο Αρχιεπίσκοπος, δηλωσε στο Σίγμα, ότι προέβη σε εκτεταμένη ανάλυση τόσο για το εθνικό και το οικονομικό θέμα της Κύπρου αλλά και για τους Ρώσους που είχαν καταθέσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα της Κύπρου, επισημαίνοντάς, ότι επιβεβαίωσε ότι η Εκκλησία της Κύπρου και η Κυβέρνηση θα συμπαρασταθεί στους Ρώσους καταθέτες.

Οι δύο προκαθήμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν επί μακρόν στην Πατριαρχική και Συνοδική κατοικία του Αγίου Δανιήλ σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν στις σχέσεις των δυο εκκλησιών και την χριστιανική εκκλησία στο σύνολό της.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Κύριλλος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο για τη συμπαράσταση του προς τους Ρώσους επιχειρηματίες που πλήγηκαν από την κρίση και ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ενημέρωσε σχετικά τον Ρώσο Πατριάρχη καθώς και για το έργο της εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και τη συνοδεία του, εκφράζοντας τη χαρά του για τους εορτασμούς που διοργανώνονται για την επέτειο των 1025 χρόνων από των εκχριστιανισμό των Ρώς, μια επέτειο, που, όπως επεσήμανε, αποτελεί πανορθόδοξη επέτειο για όλη τη χριστιανοσύνη, γιατί η ορθόδοξη εκκλησία είναι μία, ανεξάρτητα από τα συμβατικά σύνορα των τοπικών εκκλησιών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον προκαθήμενο της Ρωσικής εκκλησίας για την πρόσκληση και επεσήμανε τη σημασία της προόδου που παρουσιάζεται στη μεγάλη φίλη χώρα της Ρωσίας και ευχήθηκε κάθε καλό, ιδιαίτερα στην Εκκλησία και στο λαό της Ρωσίας.

«Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε το μήνυμα μιας ενωμένης ορθόδοξης καθολικής εκκλησίας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη διαχρονική βοήθεια που διαδραματίζει η Εκκλησία της Ρωσίας προς τη μικρή Κύπρο, σε συνεργασία με τις εκάστοτε Κυβερνήσεις της χώρας.

Κατά την συνάντηση των δύο Προκαθημένων, συζητήθηκε ιδιαίτερα η κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, η γεωγραφική συρρίκνωση του Χριστιανισμού και η εκδίωξή του από κοιτίδες Χριστιανικής ζωής αιώνων, όπως η Μικρά Ασία, η Κύπρος και το Κοσσυφοπέδιο. Έγινε αναφορά στην ανάγκη κοινής αντίδρασης των ορθοδόξων και έκκλησης προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να προστατευτούν οι κοιτίδες του Χριστιανισμού.

Οι δύο προκαθήμενοι συζήτησαν, επίσης, σχετικά με τη μέλλουσα Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας και την αναγκαιότητα να συγκληθεί στο εγγύς μέλλον. Αναγνωρίστηκε η ανάγκη της κατάλληλης προετοιμασίας και της ενασχόλησης και με σύγχρονα θέματα που αφορούν τη ζωή του ανθρώπου στις σύγχρονες κοινωνίες.

Οι εορτασμοί για τα 1025 χρόνια από την βάφτιση των Ρως θα κορυφωθούν στη Μόσχα σήμερα με Συλλείτουργο στο Ναό του Σωτήρος Χριστού.

                                   {youtube}d6Wir6ugYdo{/youtube}