Στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου πρόσκοποι του «ΔΕΣΜΟΣ»

Loading...


Στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου δέχθηκε χθες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος ομάδα του συνδέσμου ορθοδόξων χριστιανών προσκόπων «ΔΕΣΜΟΣ», οι οποίοι είχαν προηγουμένως ξεναγηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε εγκαρδίως τους επισκέπτες του, με τους οποίους είχε τη δυνατότητα να συζητήσει σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας μας αλλά και επίκαιρα θέματα στο κλίμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και των επικειμένων μεγάλων γεγονότων του Πάσχα.

Ο σύνεδεσμος «ΔΕΣΜΟΣ» ανάγει την ίδρυσή του στο 1994, οπότε κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συμποσίου στο Μαρακές, εκπρόσωποι των Εθνικών Οργανισμών Προσκόπων του WOSM μαζί με τις μη αναγνωρισμένες Προσκοπικές Ενώσεις, στις οποίες συμμετείχαν οι Πρόσκοποι της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης, συναντήθηκαν και συμφώνησαν στη δημιουργία του «DESMOS» Σύνδεσμος Ορθοδόξων Χριστιανών Προσκόπων.

Διαβάστε εδώ:  Κύπρου Χρυσόστομος: "Η Εκκλησία δεν έχει πλέον την οικονομική ευχέρεια να επενδύσει στον τραπεζικό τομέα"

Συμφωνήθηκε ότι ο βασικός στόχος του ΔΕΣΜΟΣ θα είναι παράλληλος με την προώθηση των αρχών της αδελφοσύνης και της κατανόησης μεταξύ των Προσκόπων, την προώθηση και της πνευματικής διάστασης της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης μεταξύ των ορθόδοξων Χριστιανών μελών της και την καθιέρωση και προαγωγή της συνεργασίας για το θέμα αυτό, με τις Ορθόδοξες Χριστιανικές Εκκλησίες.

Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε το πρώτο σχέδιο του καταστατικού σε όλους όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Η εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας στις 7 Ιουλίου 1996, πριν από την έναρξη της 34ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Προσκόπων και συμμετείχαν εκπρόσωποι των ακόλουθων Εθνικών Οργανισμών Προσκοπικών (WOSM): Κύπρος, Αίγυπτος, Φινλανδία, Ελλάδα, Ρουμανία, ΗΠΑ και Γιουγκοσλαβία.tilegrafima.gr