Πόλεμος στην Κύπρο για τους χρυσούς τρούλους

Loading...


Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην κυπριακή κοινωνία μετά τα φαντασμαγορικά εγκαίνια των νέων προερχομένων εκ ρωσικής δωρεάς, για την και συγκεκριμένα για ναό που είναι αφιερωμένος στον Απ. Ανδρέα και στη μνήμη πάντων των εν τη Ρωσική Γη διαλαψάντων Αγίων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως σε μια χώρα όπως η , η οποία μόλις πριν από μικρό χρονικό διάστημα βγήκε από τις μνημονιακές περιπέτειες δεν αρμόζουν τέτοιες υπερβολές που προκαλούν το κοινό αίσθημα. 

Η πολυτέλεια και η χλιδή των χρυσών τρούλων έρχονται σε αντίθεση, όπως υποστηρίζουν, με τη διδασκαλία περί ταπεινότητας. Μάλιστα έχει κυκλοφορήσει και σχετικό σκίτσο: 

Από την πλευρά της η Μητρόπολη απλά εξε΄δωσε μια ευχαριστήρια ανακοίνωση για τη δωρεά και αναφέρει: 

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια τον μεγάλο ευεργέτη της Μητρόπολης κ. Βιατσισλάβ Ζαρενκόβ, ο οποίος ανήγειρε με δικά του έξοδα τον πρώτο ρωσικό ορθόδοξο ναό στην περιφέρεια της Μητρόπολής μας, στο Επισκοπειό, που είναι αφιερωμένος στον Απόστολο Ανδρέα και σε όλους τους εν Ρωσία διαλάμψαντες αγίους.

Η τοποθέτηση των τρούλλων της εκκλησίας έγινε με κάθε λαμπρότητα χθες 7 Ιουλίου, στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης.

Τον ευχαριστούμε, επίσης, για τη δημιουργία ειδικού θεματικού πάρκου για χρήση από τα ανάπηρα παιδιά της περιοχής, το οποίο θα είναι το πρώτο που λειτουργεί στην περιφέρεια Λευκωσίας και Ταμασού.

Ιδαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον κ. Βιατσισλάβ Ζαρένκοβ, γιατί ανέλαβε τη δωρεάν σίτιση 100 απόρων παιδιών της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Ευχόμαστε όπως ο Δωρεοδότης Κύριος χαρίζει κάθε ευλογία και χαρά στο μεγάλο ευεργέτη μας κ. Βιατσισλάβ Ζαρενκόβ.