Ο Philip Christopher μαζί με ομογενείς συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Loading...


Την Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 το μεσημέρι, η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα κ. Philip Christopher  και με ομάδα ομογενών από την Αμερική.

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Philip Christopher ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τα πορίσματα του πρόσφατου Παγκοσμίου Συνεδρίου των Αποδήμων, το οποίο πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στη Λευκωσία.

Επίσης, ο Μακαριώτατος πληροφορήθηκε για τις προσπάθειες που γίνονται έτσι ώστε οι Κύπριοι του εξωτερικού να συμπαρασταθούν με κάθε προσφερόμενο τρόπο στη δοκιμαζόμενη πατρίδα, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής και της επελθούσης οικονομικής ύφεσης, η οποία ταλανίζει το λαό μας.
Οι παρευρισκόμενοι τόνισαν πόσο σημαντική είναι η φωνή και παρουσία της Εκκλησίας πάντοτε και ιδιαίτερα αυτές τις ώρες, που διέρχεται η ιδιαίτερη πατρίδα μας. Επιπρόσθετα, επισήμαναν το πολύπλευρο έργο της Εκκλησίας της Κύπρου για συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενος αδελφούς μας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας άκουσε με προσοχή τις προτάσεις και απόψεις και αντάλλαξε σκέψεις με τον κ. Philip Christopher και τους παρευρισκόμενους αποδήμους μας, για την πορεία των πραγμάτων και τις προοπτικές για το καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας.

Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η αγάπη του λαού μας για την πατρίδα του και η εργατικότητα που τον διακρίνει σε όλες τις δύσκολες ιστορικές στιγμές που πέρασε κατά το μακρόχρονο παρελθόν. Έτσι και σήμερα, οι Κύπριοι όπου κι αν ευρίσκονται, είτε στην πατρίδα είτε στη ξενιτιά, με τον ίδιο ζήλο ενδιαφέρονται, εργάζονται και δημιουργούν για το καλύτερο μέλλον της οικογένειάς τους και ευρύτερα της πατρίδας τους.

Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στο Πρόεδρο κ. Philip Christopher και σε όλους όσοι τον συνόδευαν καλή επιτυχία στις προσπάθειες και τα έργα τους. Ακολούθως παρακάθισαν σε γεύμα με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, όπου είχαν την ευκαιρία να συνεχίσουν τη συζήτηση για θέματα που αφορούν την ομογένεια και τις προοπτικές συμπαραστάσεως στην πατρίδα μας.