Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μιλά για το θέμα της Μακεδονίας και την στάση της Εκκλησίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Εκκλησία της Κύπρου:  Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μιλά για το θέμα της Μακεδονίας και την στάση της Εκκλησίας και στέλνει ηχηρό μήνυμα αντίστασης στο ξεπούλημα που επιχειρείται εναντίον της Μακεδονίας μας.

Ερώτηση στον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο: Λογικά δε πρέπει η Εκκλησία να μην ασχολείται με την πολιτική;

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: «Όχι, να ασχολείται! Να παίρνει θέση, σαν τώρα! Στην Ελλάδα παζαρεύεται η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αυτήν την στιγμή που μιλούμε. Μπορεί αύριο ξαφνικά να ακούσουμε ότι έγινε και η συνθηκολόγηση. Λοιπόν, ήδη φαίνεται ότι υπάρχει μια προσυμφωνία. Λοιπόν, δεν πρέπει η Εκκλησιά, μερικοί Ιεράρχες έστω να τοποθετηθούν; Η άποψη μου είναι ότι πρέπει!»

Διαβάστε εδώ:  Κύπρου Χρυσόστομος: «Τα Σκόπια να τα πούμε Μακεδονία και να τα κρατά η Ελλάδα»

Απόσπασμα ομιλίας από: Ομιλία Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Λεμεσού μετά από πρόσκληση της Δεξαμενής Σκέψης Αγίου Νικολάου Λεμεσού και της Επιτροπής Ανεγέρσεως του ιερού ναού Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του ιατρού.

 Πηγή αναδημοσίευσης: ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr