Ο Αρσινόης Νεκτάριος, ο εκλεκτός για τη Μητρόπολη Λάρνακας

Loading...


Ο είναι ο εκλεκτός του ποιμνίου της Λάρνακας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σημερινής φάσης των εκλογών για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη Κιτίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων ο Αρσινόης Νεκταριος συγκέντρωσε 7469 ψήφους έναντι του ανθυποψηφίου του Αρχιμανδρίτη Ευμένιου που συγκέντρωσε 3127 ψήφους.

Σε ανακοίνωσή της η  σημειώνει ότι αναφορικά με τις εκλογές για τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου, όπου η πρώτη φάση διεξήχθη σήμερα, 28 Ιουλίου 2019, όλα έχουν λειτουργήσει ομαλά.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα σταλούν στον Τοποτηρητή, τον ρόλο του οποίου έχει αναλάβει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Η δεύτερη φάση της διαδικασίας προνοεί την εκλογή του Μητροπολίτου υπό της Ιεράς Συνόδου. Η Ιερά Σύνοδος θα συνέλθει στις 30 Ιουλίου και εκεί θα επικυρωθούν τα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια τα 17 μέλη της Ιεράς Συνόδου, θα εκλέξουν με μυστική ψηφορία το νέο Μητροπολίτη. Σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται νέα ψηφοφορία με τους δύο που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία. Σε περίπτωση νέας ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση.

Εξάλλου σε γραπτή δήλωσή του ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος, συνεχάρη τον Χωρεπίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο για το ποσοστό προτίμησης που έχει λάβει, το οποίος όπως είπε τον τιμά ιδιαίτερα.

Την ίδια ώρα ευχαρίστησε τις χιλιάδες των μελών της Μητρόπολης που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

« Ανταποδίδω εγκαρδίως και δηλώνω πως η αγάπη και η εμπιστοσύνη που έχουν επιδείξει προς το πρόσωπο μου με σκλαβώνει και με τιμά ιδιαίτερα. Όλα αυτά τα χρόνια έμαθα να υπηρετώ την Εκκλησία αλλά και τον κάθε ένα από τους συνανθρώπους μας. Θα συνεχίσω άοκνα με τον ίδιο απαράμιλλο ζήλο», είπε.

Έκανε παράλληλα έκκληση προς όλους να σεβαστούν απόλυτα το σημερινό αποτέλεσμα και ενωμένοι «να συνεχίσουμε το έργο που ο Κύριος μας, μας έχει τάξει».

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr