«Μυστικός Δείπνος» στη Μητρόπολη Πάφου για τη διαχείριση της Χρυσοπολίτισσας

Loading...


Συνάντηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας είχαν, το Σάββατο στη Μητρόπολη Πάφου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος Πάφου, με αντικείμενο συζήτησης τη διαχείριση της εκκλησίας της Χρυσοπολίτισσας από τους καθολικούς της Πάφου.

Σύμφωνα με τον «Φ», η συνάντηση διευθετήθηκε με παρέμβαση παραγόντων της Πάφου που εκτιμούν ότι ο τρόπος χρήσης της εκκλησίας, που σημειωτέον είναι η αρχαιότερη της Κύπρου και αποτελεί μνημείο προστατευόμενο από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, δεν αρμόζει στη σπουδαιότητα του μνημείου. Η Παναγία η Χρυσοπολίτισσα στην Κάτω Πάφο δόθηκε εδώ και αρκετά χρόνια από τον τότε Μητροπολίτη Πάφου -και νυν Αρχιεπίσκοπο Κύπρου- προς χρήση στους καθολικούς της πόλης και επαρχίας, προκειμένου να έχουν έναν λατρευτικό χώρο για την εκτέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους. Τόσο ο σεβασμός όλων των θρησκειών και δογμάτων από την Εκκλησία της Κύπρου και την τοπική κοινωνία της Πάφου, όσο και ο μεγάλος αριθμός των καθολικών στην επαρχία αυτή συνέτειναν στο να παραχωρηθεί η Χρυσοπολίτισσα για τις λατρευτικές τους ανάγκες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον «Φ», εδώ και αρκετό καιρό οι φωνές διαμαρτυρίας παραγόντων της Πάφου και εκπροσώπων οργανωμένων συνόλων για τον αδόκιμο, όπως υποστηρίζουν, τρόπο χρήσης της εκκλησίας, ώθησαν τα πράγματα σε μια διαφορετική τροπή.