Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Κύπρου ότι δε θα δεχτεί εκπτώσεις στο εθνικό θέμα

Loading...


Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: η νέα χρονιά να φέρει ειρήνη, εργατικότητα και αισιοδοξία στο λαό μας

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, με την ευκαιρία των επισκέψεών του σε νοσοκομεία και άλλα ευαγή ιδρύματα, κατά τη διάρκεια των εορτών, υπογράμμισε με έμφαση ότι ο κυπριακός λαός γνωρίζει πολύ καλά να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις. Αυτό μας διδάσκει η ιστορική πορεία του λαού μας.
Με εργατικότητα, προγραμματισμό, φιλεργία, φιλαλληλία και αλληλεγγύη, αλλά πάνω από όλα εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού, χαρακτηριστικά τα οποία διακρίνουν τους κυπρίους, θα εξέλθει ο λαός μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την κρίση.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είναι αισιόδοξος και πιστεύει ότι όλοι μαζί, δεν περισσεύει κανείς, όλοι μαζί θα εργαστούμε για την πατρίδα και το λαό μας.

Όσον αφορά το εθνικό θέμα, υπενθύμισε ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος την ευαισθησία  των κυπρίων στο θέμα την απελευθέρωσης της πατρίδας από τον τουρκικό στρατό και την επιστροφή στην πατρική γη.

Ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ότι «ως Εκκλησία δεν πρόκειται να αποστούμε αυτής της γραμμής και δεν πρόκειται να αφήσουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση να κάνει εκπτώσεις στο εθνικό θέμα». Καταλήγοντας, πρόσθεσε ότι «θα βοηθήσουμε την κυβέρνηση και θα σταθούμε δίπλα της και από απόψεως οικονομικής, αλλά και εθνικής».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εύχεται πατρικά, προς όλους, καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά 2013. Μια χρονιά που θα φέρει, με τη βοήθεια του Θεού, τη δικαίωση του λαού μας και μαζί αισιοδοξία και ειρήνη.