Με τον Ασαντ συναντήθηκε στη Δαμασκό ο Κύπρου Χρυσσόστομος

Loading...


ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ

Ο πρόεδρος της Συρίας εξέτασε σήμερα με τον την κατάσταση στη όσο και τις εξαιρετικές ιστορικές σχέσεις μεταξύ των 2 χωρών και τη σημαία που έχει η ανάπτυξη τους σε όλους τους τομείς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Chrysostomos υπογράμμισε το ενδιαφέρον που αποδίδει η Κύπρος στην εδραίωση των σχέσεων της με την Συρία προσθέτοντας ότι ενδιαφέρονται όλες οι ευρωπαικές χώρες ν΄αναθεωρήσουν τις σχέσεις τους με τη Συρία και ν΄άρουν το άδικο εμπάργκο που αυξάνει την οδύνη και τους πόνους του συριακού λαού. Τόνισε ότι η αποφασιστικότητα και η προσκόληση στην πατρίδα που διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του στη Συρία επιβεβαιώνει ότι οι Σύριοι έχουν εμπιστοσύνη στη νίκη κατά της τρομοκρατίας και προς την υπέρβαση της κρίσης.

Από την πλευρά του ο σύριος πρόεδρος Αλ-Ασαντ ανέφερε ότι ένας από τους ουσιαστικούς στόχους της τρομοκρατικής χωρίς προηγούμενο που πλήτει τη Συρία είναι να προπαγανδίσει την ιδεολογία και τις τακφιριστικές εξτρεμιστικές πρακτικές για να υπονομεύσει τον κοινωνικό ιστό και τη συνεκτικότητά του και τόνισε ότι η διαρκής εμπειρία του λαού ενδυνάμωσε την προσκόλησή του στην ενότητα του