Κύπρου Χρυσόστομος: Με αγάπη και ενότητα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

Loading...


Εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013, προέστη της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αποστόλου Παύλου, στο Δήμο Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην ομιλία του τόνισε την αξία του έργου των Αποστόλων, το οποίο εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος.

Το νησί μας, υπογράμμισε ο Μακαριώτατος, έχει τη μεγάλη ευλογία από το Θεό να είναι από τους πρώτους προορισμός ιεραποστολικής δράσης του Αποστόλου Παύλου, το 45 μ. Χ., μαζί με τον Απόστολο Βαρνάβα και τον Ευαγγελιστή Μάρκο.

Οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος δίδαξαν και ίδρυσαν κατά τόπους Εκκλησίες του Χριστού. Έζησαν πολλές δυσκολίες και δοκιμασίες. Σφράγισαν την όλη παρουσία τους στο έργο της Εκκλησίας με το ίδιο το μαρτύριό τους.

Επισήμανε ακόμη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ότι κι εμείς σήμερα ζώντας τις ποικίλες δυσκολίες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, θα πρέπει να έχουμε, με το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, αγάπη και ενότητα μεταξύ μας και πίστη στον Πανάγιο Τριαδικό Θεό.

Τέλος, καλούμαστε να διατηρούμε στη μνήμη μας την επίγνωση ότι ο δρόμος της σωτηρίας δεν είναι εύκολος, όμως η ευλογία του Θεού βοηθά και φωτίζει τον άνθρωπο να ξεπερνά όλες τις δυσκολίες, όπως μας διδάσκουν με τη ζωή, τη δράση και το μαρτύριό τους οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος.

1