Κύπρου Χρυσόστομος: «Δε θα εκλεγεί ο κ.Μαλάς» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έχει αυτή την ώρα συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και δεν αποκλείεται μετά τη συνάντηση να εκφράσει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Αναστασιάδη.

Κατά την άφιξή του στο Προεδρικό, ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Μαλά, ότι δεν θα τον ρωτήσει για το διορισμό του Υπουργοί Παιδείας, εάν εκλεγεί.

Τότε ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως «αφού δεν θα εκλεγεί ο κ. Μαλάς, τι να κάνω σκέψεις τώρα, εάν θα μας ρωτήσει ή όχι για τον διορισμό του Υπουργού Παιδείας».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Αρχιεπίσκοπος έχει κάνει ήδη την επιλογή του με κριτήριο τις θέσεις των υποψηφίων στο Κυπριακό.

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ με βάση την πληροφόρηση θα ανακοινώσει εκτός συγκλονιστικούς απροόπτου τη στήριξή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Αν ήμουν ο Ούγγρος επενδυτής, θα έφευγα
Η επένδυση στη Γεροσκήπου έχει συρρικνωθεί, δεν μας έκαναν χατήρι με αυτό που ενέκριναν.

Αυτό δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος κατά την άφιξή του στο Προεδρικό, ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από την έγκριση της περιβαλλοντικής αρχής για τους πύργους της ανάπτυξης στη Γεροσκήπου.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος, υποστήριξε ότι οι αρμόδιοι λένε ψέματα, κατά την έκφραση του, για να δικαιολογήσουν τα προσκόμματα που παρεμβάλλουν στην αδειοδότηση του έργου.

«Μιλάνε δήθεν για επηρεασμό των αεροπλάνων από το ύψος του έργου, ενώ ο δίαυλος του αεροδρομίου δεν έχει καμία σύνδεση με τον χώρο του έργου», είπε.

«Ο δίαυλος αεροσκαφών, είναι το λιγότερο ένα χιλιόμετρο μακριά από εκεί. Και να ξέρετε ότι αν δεν ήμουν εγώ και ο τότε Υπουργός Συγκοινωνιών, Μάριος Ηλιάδης, το αεροδρόμιο Πάφου δεν θα γινόταν. Με δικές μου πρωτοβουλίες σχεδιάστηκε ο δίαυλος με τον τρόπο αυτό, προσπαθώντας να αποφύγω τις αντιρρήσεις των γεωργών για δέσμευση της γης που καλλιεργούσαν για την κατασκευή του αεροδρομίου».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε επίσης ότι ο συντελεστής που έχει το έργο θα εξαντληθεί πλήρως. Αυτό στο οποίο επηρεάστηκε η επένδυση, τόνισε, είναι στο χαλίτικο της Γερμανίνας που δεν το έδωσε το κράτος.

«Αν ήμουν εγώ ο Ούγγρος επενδυτής, θα έφευγα», είπε χαρακτηριστικά. «Ο άνθρωπος έχει υπομονή».tilegrafima.gr