1

ΚΥΠΡΟΣ: “Ιερός πόλεμος” λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις Αρχιεπισκοπικές – “Βαθιά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα”

Επιμέλεια: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Άγριες μπηχτές με “ιερά πυρά” λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπς για τις  Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο. “Μπουρλότο” έβαλε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας με την αναφορά του  για «βαθύ κράτος, σήψη και διαφθορά σε Μονές και Μητροπόλεις», με τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο να κάνει λόγο σε σημερινές του δηλώσεις για τα κτίρια της Μητρόπολης Ταμασού τα οποία όπως είπε παραπέμπουν σε Πατριαρχείο παρά σε Μητρόπολη.

Ο Ταμασού Ησαΐας, μίλησε αρχικά στην εκπομπή Επίκαιρα του Plus TV για «βαθιά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που αλληλοεξυπηρετούνται για να βρίσκονται πάντα στην εξουσία», αναφέροντας μάλιστα πως ο ίδιος θα είναι απέναντι τους και προσθέτοντας πως η πρόταση του «δίνει μια γροθιά στο σύστημα». Σήμερα κληθείς στο ραδιόφωνο του ΠΟΛΙΤΗ να δώσει διευκρινίσεις και κατά πόσο εννοεί την Αρχιεπισκοπή και τις Μητροπόλεις Λεμεσού και Κύκκου, απάντησε ότι «εκεί που υπάρχουν επιχειρήσεις, υπάρχουν κέρδη, δύναμη και εξουσία, υπάρχει σήψη και διαφθορά. Εξέδωσε μάλιστα σήμερα σχετική ανακοίνωση για το κόστος ανέγερσης της Μητρόπολης Ταμασού και του Πλανηταρίου που δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με το alphanews.live, αργότερα και πάλι στο ραδιόφωνο του ΠΟΛΙΤΗ ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος παρέπεμψε στα κτίρια και τον τρόπο ζωής του ιδίου του Μητροπολίτη Ταμασού.

«Εκείνο το κτίριο δεν είναι για Μητρόπολη, είναι για Πατριαρχείο. Τουλάχιστον να σιωπούμε. Δεν είναι τρόπος να προσεγγίσεις ένα εκκλησιαστικό γεγονός όπως οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η Μητρόπολη Πάφου δεν έχει λάβει βοήθεια από δωρεές όπως άλλοι, επειδή όπως είπε για να γίνουν δωρεές ζητούνται και ανταλλάγματα τα οποία δεν έδωσε.

Δεν δίστασε μάλιστα να αφήσει αιχμές και εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού λέγοντας πως ακόμα και σήμερα παιδιά όταν τελειώσουν το σχολείο στα 18 τους φεύγουν για τα μοναστήρια αφού πρώτα προσεγγιστούν και χωρίς να λάβουν γνώση οι γονείς και οι φίλοι τους. Αυτά τόνισε είναι ξενόφερτα πράγματα. Στόχος του ιδίου είπε είναι η Εκκλησία της Κύπρου να κρατήσει την παράδοση της μακριά από τέτοια ξενόφερτα συστήματα. Παρέπεμψε στον μοναχισμό της κυπριακής εκκλησίας ο οποίος είπε γινόταν στο Σταυροβούνι, την Τροοδίτισα και την Χρυσολογιάτισσα με δικαίωμα να πηγαινοέρχονται οι μοναχοί για να βλέπουν τους δικούς τους. Αυτή τόνισε είναι η ελευθερία που επαγγέλλεται ο Χριστιανισμός.