Κύπρος: Ο Προϊστάμενος του Γραφείου του ΕΟΤ Κύπρου στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

: Την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022, ο Προϊστάμενος του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Κύπρου κ. Πέτρος Σαγάνας…

επισκέφθηκε το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Γραφείου Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν και οι συνεργάτες του Γραφείου κ. Κωνσταντίνος Θεοφάνους και κ. Ανδρέας Κοσιάρης.

Ο Επίσκοπος, αφού καλωσόρισε τον κ. Σαγάνα εκφράζοντας τη χαρά του για τη συνάντηση, ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, πάντοτε με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη, ανάδειξη και προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Κύπρο.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας επεσήμανε τη διαχρονική συνεργασία του Γραφείου με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, νυν Υφυπουργείο Τουρισμού, και ιδιαίτερα με τον Υφυπουργό κ. Σάββα Περδίο.

Αναφορά έγινε και για την πρόσφατη συνάντηση του Επισκόπου με την κ. Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Συνεδρίου του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (29 Μαρτίου 2022).

Ο κ. Σαγάνας ενημέρωσε για τη δράση του Γραφείου του ΕΟΤ Κύπρου σχετικά με την ανάπτυξη των θρησκευτικών και προσκυνηματικών περιηγήσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, τονίζοντας τη σημασία ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας.

Στη συνάντηση ανταλλάχθησαν διάφορες απόψεις και πληροφορίες, ενώ συζητήθηκαν και τρόποι αποτελεσματικότερης συνεργασίας για την προώθηση του Θρησκευτικού και γενικότερα του Πολιτιστικού Τουρισμού στην Κύπρο και την Ελλάδα. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους για αγαστή συνεργασία και συμφώνησαν να συνεχιστούν οι επαφές για καλύτερη αλληλοενημέρωση και συντονισμό ενεργειών.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος προσκάλεσε τον κ. Σαγάνα όπως παρευρεθεί μαζί με τους συνεργάτες του στην επόμενη Συνάντηση των Εκπροσώπων των Εκκλησιαστικών Περιφερειών και Μονών στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Ο κ. Σαγάνας αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του Επισκόπου.

Στη συνέχεια, έγινε ξενάγηση στον κ. Σαγάνα στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, με αναφορά και στα διάφορα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν εδώ.

Κατά την αποχώρησή του, δόθηκε ως ευλογία μια εικόνα της Παναγίας Απαλαίστρας, καθώς και διάφορα έντυπα του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, ενώ ο ίδιος δώρισε στον Επίσκοπο εκδόσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.