Κύπρος: Ενθρόνιση νέου ηγουμένου της κατεχόμενης Μονής Αποστόλου Βαρνάβα

Loading...


Νέος ηγούμενος στο ιστορικό κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου, είναι από σήμερα ο πανοσιολογιώτατος Ιωάννης.

Η ενθρόνισή του έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία σε τελετή της οποίας προέστησαν ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και οι επίσκοποι Νεαπόλεως, Καρπασίας και Μεσαορίας.
Στην τελετή παρέστη ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Στυλιανός Νάσης και πλήθος κόσμου.

Ο νέος ηγούμενος χειροτονήθηκε ιερομόναχος στην Μητρόπολη Πάφου, υπηρέτησε στην Αρχιεπισκοπή και διατέλεσε επικεφαλής του θρησκευτικού γραφείου της Εθνικής Φρουράς.

Σε ομιλία του, κατά την ενθρόνιση, ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η μοναστική αδελφότητα θα συγκροτηθεί με προσωρινή έδρα τον Άγιο Αντώνιο μέχρι την επιστροφή στην κατεχόμενη Μονή.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις, ούτε να αδιαφορήσουμε για την πατρίδα μας και για τη Μονή μας» ανέφερε ο κκ. Χρυσόστομος.

Ο νέος ηγούμενος, ο οποίος διαδέχεται το μακαριστό ηγούμενο Γαβριήλ, ανέφερε στην ενθρονιστήρια ομιλία του ότι πίστη και πατρίδα είναι έννοιες αλληλένδετες και ευχαρίστησε τους γονείς του που τον έμαθαν να αγαπά την Εκκλησία και την Ελλάδα.Ετικέτες