Κύπρος: 2.234 υπογραφές για να αρχίσει έρευνα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

Loading...


: Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικτυακή ψηφοφορία, για συλλογή υπογραφών με σκοπό να κληθεί ο Γενικός Εισαγγελέας να αρχίσει έρευνα εναντίον του για το θέμα της παραχώρησης ιθαγένειας στον Μαλαισιανό καταζητούμενο, Jho Taek Low, αλλά και για την παραχώρηση δύο επιταγών από τον Low στον Αρχιεπίσκοπο ύψους €300 χιλ. και €10 χιλ. αντίστοιχα.

Η ψηφοφορία που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του πολιτικού αναλυτή Χριστόφορου Χριστοφόρου, μέσω του Avaaz, μάζεψε 2234 υπογραφές. Το ψήφισμα αναμενόταν να παραδοθεί σήμερα στη Νομική Υπηρεσία.

Οι υπογράφοντες καλούν τον Κώστα Κληρίδη να εξετάσει τις πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, με βάση τις πρόνοιες του νόμου περί Πρόληψης Διαφθοράς και του Νόμου περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Διαβάστε εδώ:  Ένταση και σύγχυση στην Κύπρο με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τον Επιφάνιο

Το κίνημα Avaaz αριθμεί εκατομμύρια μέλη σε δεκάδες χώρες και οργανώνει πολιτικές εκστρατείες σε 17 γλώσσες. Στόχος του είναι να διασφαλίσει ότι οι απόψεις των πολιτών και της κοινωνίας ευρύτερα όχι μόνο ακούγονται, αλλά και επηρεάζουν πολιτικές αποφάσεις που αφορούν το ευρύ κοινό.tilegrafima.gr