Κύπρος: Κοσμοσυρροή στη Μονή Αγίου Νεοφύτου για την πανήγυρη

Loading...


Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου

«Βουλιάζει» από χθες, 27 Σεπτεμβρίου 2016, ολόκληρη η περιοχή πέριξ της , από την που παρατηρείται λόγω της γιορτής του Αγίου και των θρησκευτικών εκδηλώσεων για την ανακομιδή των λειψάνων του πολιούχου Αγίου της .

Χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της επαρχίας Πάφου και από άλλα μέρη της Κύπρου καταφθάνουν στο ειδυλλιακό τοπίο για να προσκηνύσουν, να περιηγηθούν στους ιερούς χώρους της Μονής και της Εγκλείστρας του Αγίου Νεοφύτου, αλλά και να μεταβούν στην μεγάλη εμποροπανήγυρη που έχει στηθεί όπως κάθε χρόνο στους χώρους γύρω από το Μοναστήρι.

Η κοσμοσυρροή είναι και φέτος πολύ μεγάλη, με τα σταθμευμένα οχήματα να φθάνουν μέχρι και την κοινότητα της Τάλας, ενώ η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα για την διευκόλυνση της μετακίνησης όσων κατευθύνονται προς τον Άγιο Νεόφυτο και την γύρω περιοχή.

Με την ευκαιρία της εύρεσης και ανακομιδής των Τιμίων λειψάνων του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, κτήτορα και προστάτη της Μονής, τελείται και σήμερα, όπως και χθες βράδυ, Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομος Β’ και λιτάνευση των Τιμίων λειψάνων του Αγίου.