Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα

Loading...


Με τα θέματα του νομοσχεδίου για την ρύθμιση της ελεύθερης συμβίωσης ατόμων, της καύσης των νεκρών και της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών ασχολήθηκε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου σήμερα. 

Διαβάστε τι αναφέρει το ανακοινωθέν: 
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και ασχολήθηκε με τα θέματα:
α) Τού νομοσχεδίου για την ρύθμιση της ελεύθερης συμβίωσης ατόμων.
β)  Τού νομοσχεδίου για την καύση των νεκρών.
γ)  Της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Επί των θεμάτων αυτών η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοινώσεις, για τις θέσεις της και συστάσεις της προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

2. Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με καταγγελίες πιστών, ως προς τις τοποθετήσεις του κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη στα Μ.Μ.Ε και δηλώνει ότι οι θέσεις του κ. Πιτσιλλίδη δεν εκφράζουην το ήθος, το φρόνημα και τον τρόπο ζωής της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ως εκ τούτου, τον καλεί όταν παρουσιάζεται ως Θεολόγος να μεταφέρει, όχι τις προσωπικές του θέσεις, αλλά την παράδοση και ζωή της Εκκλησίας, όπως αυτά βιώνονται μέσω των αιώνων.

3. Απεδέχθη την παραίτηση του Μητροπολίτη Κιτίου από τη θέση του, ως εκπροσώπου της Εκκλησίας της Κύπρου, στο διάλογο με τους Αγγλικανούς, για λόγους τους οποίους ο ίδιος εξήγησε.

4. Δέχτηκε τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Κενεβέζο τον οποίο συνεχάρη για το διορισμό του και με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
6 Μαρτίου 2013.