Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου για τις συνομιλίες στη Γενεύη

Loading...


Συνήλθε σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου η της . Αναλυτικά: 

 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και ασχολήθηκε με τις τρέχουσες εξελίξεις του εθνικού μας θέματος. Ύστερα από διεξοδική συζήτηση, άπαντα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, εξέφρασαν τον βαθύτατο προβληματισμό και τις έντονες ανησυχίες τους, για όσα βλέπουν το φως της δημιοσιότητας, αναφορικά με τον επερχόμενο νέο κύκλο συνομιλιών στην , από τις 9 μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου του επί θύραις νέου έτους 2017.

Η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε όπως ο Πρόεδρος Αυτής, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος, έλθει σε επαφή με τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη με την παράκληση να παραστεί αυτός ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, για να ενημερώσει την ολομέλεια αυτής, για τις τρέχουσες εξελίξεις του εθνικού μας θέματος και δεχθεί τις ερωτήσεις ενός εκάστου των μελών της Συνόδου. Η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε, επίσης, να καλέσει και άλλα πολιτικά πρόσωπα, για να ακούσει τις απόψεις τους, και να δυνηθεί έτσι να έχει ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων και ανάλογα να τοποθετηθεί.

Ενόψει της επερχομένης κοσμοσωτηρίου εορτής των Χριστουγέννων, η Ιερά Σύνοδος καλεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας να εντείνει τις προσευχές και τις προς τον Κύριο δεήσεις του, για να φανεί ίλεως και να συντομεύσει το χρόνο της φρικτής δοκιμασίας μας. Εύχεται, επίσης, όπως το θείον βρέφος της Βηθλεέμ, ο ενανθρωπήσας Υιός και Λόγος του Θεού, Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να δώσει σύνεση και φωτισμό και στους δικούς μας πολιτικούς ηγέτες, αλλά και στους ισχυρούς του κόσμου τούτου, ώστε να αποδώσουν δικαιοσύνη και στο δικό μας μαρτυρικό λαό.

Η Ιερά Σύνοδος καλεί, τέλος, τον λαό μας, κατά τις δύσκολες και κρίσιμες αυτές ώρες που διερχόμαστε, ως Κυπριακός Ελληνισμός, σε ενότητα και ομοψυχία.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,

13 Δεκεμβρίου 2016.