Η Εκκλησία Κύπρου καθαίρεσε τον π.Στυλιανό Σάββα για την υπόθεση της Ελενας Φραντζή (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Με ομόφωνη απόφαση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, καθαιρέθηκε ο Ιερέας π.Στυλιανός Σάββας που ενεπλάκη στην υπόθεση της Ελενας Φραντζή που λίγου καιρού αυτοκτόνησε.

Το ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής αναφέρει:

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και εξέτασε τις υποθέσεις των Ιερέων: α) π. Στυλιανού Σάββα, εξ Εργατών και β) π. Νικολάου Χρίστου, εκ Παχυάμμου, και αποφάσισε τα κάτωθι:

Για μεν τον π. Στυλιανό Σάββα, μετά από αίτημα του οικείου Μητροπολίτου, για παραπομπή της υπόθεσής του στο Πενταμελές Συνοδικό Δικαστήριο και μετά και από έγκριση του αιτήματος του Πανιερωτάτου από την Ιερά Σύνοδο, το Πενταμελές Συνοδικό Δικαστήριο, αφού συνήλθε σε κανονική συνεδρία, αποφάσισε, ομοφώνως, την εκ της ιερωσύνης καθαίρεση του π. Στυλιανού Σάββα και την επαναφορά του στις τάξεις των λαικών, για τα κανονικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσε.

Για δε τον π. Νικόλαο Χρίστου, εκ Παχυάμμου, αναμένονται τα σχετικά πορίσματα της Ανακριτικής Επιτροπής, τα οποία θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλους του μηνός Απριλίου.

Δείτε βίντεο από την κυπριακή τηλεόραση…tilegrafima.gr