Η Ακολουθία της Αναστάσεως στη Λευκωσία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με αφορμή τη φετινή εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, μέσω του μηνύματός του, το οποίο αναγνώσθηκε κατά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στους ιερούς ναούς της Κύπρου, έφερε ενώπιον όλων μας το πραγματικό νόημα της Αναστάσεως του Κυρίου μας, που δεν είναι άλλο από τη νίκη κατά της αμαρτίας και του ψυχικού θανάτου.

Ιδιαιτέρως όμως για όλους τους Έλληνες της Κύπρου, η επέτειος της Αναστάσεως του Λυτρωτή και Σωτήρα μας, φέρνει στη μνήμη τις χαίνουσες πληγές της προ τεσσαρακονταετίας γενομένης τουρκικής εισβολής στο νησί.

«Μπορεί από τις καταστάσεις που βιώνουμε, τόνισε ο Μακαριώτατος, να μειώνεται σήμερα η χαρά από την Ανάσταση του Χριστού. Αυξάνεται όμως, ο βαθμός της πίστης και της ελπίδας. Της πίστης προς τον «καθαιρέτην του Άδου» και της ελπίδας ότι οι δυνάμεις του φωτός θα κατισχύσουν των δυνάμεων του σκότους· και ότι στο τέλος το δίκαιο και η ηθική θα επικρατήσουν».

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου τέλεσε την ακολουθία της Αναστάσεως, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην ημικατεχόμενη πρωτεύουσα της Κύπρου. Συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου Πρωτοπ. Κυπριανός Κουντούρης, ο εφημέριος του Ι. Ναού πρωτοπ. Δημήτριος Δημοσθένους και οι διάκονοι της Αρχιεπισκοπής. Παρέστησαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των Τοπικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας και εκατοντάδες πιστοί που είχαν φτάσει από νωρίς Ναό.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για το Άγιον Πάσχα ανέγνωσε ο Πρωτοπ. Δημήτριος Δημοσθένους.

Λίγο προηγουμένως, κατά τις 7 το απόγευμα, έγινε η παραλαβή του Αγίου Φωτός, το οποίο προσκόμισε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρου, Μητροπ. Βόστρων κ. Τιμόθεος, ο οποίος ευχήθηκε στον Μακαριώτατο Καλή και ελπιδοφόρα Ανάσταση.tilegrafima.gr