Έρογλου: Η επιρροή της εκκλησίας εμποδίζει τη λύση

Loading...


Από την «εκλογή» του στη θέση του «προέδρου» έχει συμμετάσχει σε πέρα από 150 συναντήσεις, αλλά δεν μπόρεσε να βρεθεί μια συμφωνία που θα επιτρέψει τους δύο «λαούς» να ζήσουν δίπλα δίπλα, όπως ήταν επιθυμητό, δήλωσε ο Ντερβίς Ερογλου υποστηρίζοντας ότι αυτό οφείλεται στην μεγάλη επιρροή που έχει η εκκλησία στα ε/κ πολιτικά κόμματα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου μιλούσε σε μαθητές και καθηγητές από λύκειο της Ανδριανούπολης της Τουρκίας το οποίο έχει αδελφοποιηθεί με λύκειο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και βρίσκεται στο ψευδοκράτος.
Επιθυμούν, συνέχισε, μια συμφωνία για λύση, αλλά αν δεν υπάρξει, ο «τ/κ λαός» θα συνεχίσει να ζει κάτω από την κρατική – όπως είπε – δομή του ψευδοκράτος και ακόμα και αν αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία, είναι ένα «κράτος» και λειτουργούν όλες του οι δομές. Στην Κύπρο, πρόσθεσε, αυτό που χρειάζεται είναι μια δομή που θα προκύψει από τον συνεταιρισμό δύο λαών.

Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, συνέχισε μιλώντας στους Τούρκους μαθητές ο Τ/κ ηγέτης, υπάρχουν δύο «χωριστά κράτη» που έχουν δώσει πολλούς ήρωες και αγνοούμενους, κάνοντας λόγο για αντίτιμο με αίμα και ψυχές που πλήρωσε το ψευδοκράτος. Ευχήθηκε τέλος όπως τα παιδιά από την Ανδριανούπολη γνωρίσουν καλά τα κατεχόμενα και να αυξηθούν οι αδελφοποιήσεις σχολείων που δημιουργούν φιλίες για μια ζωή, όπως ανέφερε.