Επίσκεψη Πατρ. Αλεξανδρείας και Μητρ. Διδυμοτείχου στoν Αρχ. Κύπρου

Loading...


ΣΤΟΝ

Την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δέχθηκε στο Γραφείο του την , με τον οποίο είχε συνεργασία για την επικείμενη συνάντηση των Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, την ερχόμενη εβδομάδα στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Στη συνέχεια, δέχθηκε τον , ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στα εγκαίνια του παρεκκλησίου του Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Ταμασέων, στα Πέρα Ορεινής.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την χαρά του για τη συνάντηση που είχε τόσο με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας, με τον οποίο συζήτησε τα θέματα των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής, όσο και με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, με τον οποίον συζήτησε ζητήματα που απασχολούν τον Ελληνισμό στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Με την ευκαιρία της συνάντησης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, επαναβεβαιώθηκε η αδελφική σχέση και η αγαστή συνεργασία των αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών. Επίσης, επιβεβαιώθηκε η αξία της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου τον περασμένο Ιούνιο στην Κρήτη. Ακόμη, κατά τη συζήτηση, αποτιμήθηκε η σημασία του περιεχομένου των αποφάσεων της εν λόγω Συνόδου για την πορεία του χριστιανικού κόσμου στον 21ο αιώνα.

Κατόπιν, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παρέθεσε γεύμα, στο οποίο παρακάθησαν οι συνοδείες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Νεαπόλεως κ. Πορφύριος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.