Έκλεψαν την Ιερά Κάρα Αγίας από εκκλησία στο Κοιλάνι

Loading...


Απίστευτο θράσος για διαρρήκτες, οι οποίοι διέρρηξαν την εκκλησιά της Παναγίας Ελεούσας στο Κοιλάνι. Οι δράστες δεν άφησαν τίποτα στο Ιερό Ναό, αφού έκλεψαν ιερά σκεύη, το Ευαγγέλιο, καθώς επίσης και την Ιερά Κάρα της Αγίας Μαύρης.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, τη διάρρηξη αντιλήφθηκε γύρω στις 6 το πρωί γυναίκα που πήγε να προσκυνήσει και αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, άνδρες της οποίας μετέβηκαν στη σκηνή και άρχισαν έρευνες. Όπως διαπιστώθηκε, οι διαρρήκτες παραβίασαν την πλαϊνή είσοδο της εκκλησίας και απέσπασαν οτιδήποτε ασημένιο μπορούσε να μεταφερθεί.

Συγκεκριμένα, πέραν της ασημένιας λειψανοθήκης, οι δράστες πήραν 11 ασημένια καντήλια, το ασημένιο κάλυμμα με τον σταυρό από το Ευαγγέλιο, μια ασημένια εικόνα που απεικονίζει το Χριστό, τρία ασημένια δισκοπότηρα, δυο ασημένιους σταυρούς, δυο ασημένια εξαπτέρυγα, δυο ασημένιους θυμιατούς, μια ασημένια περικεφαλαία εικόνας και  δυο ασημένια καπνιστομέρεχα.

Η σκηνή παραμένει αποκλεισμένη και οι εξετάσεις συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τεκμήρια και να εξασφαλιστούν τυχόν μαρτυρίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών, ενώ μέχρι στιγμής η αξία των κλαπέντων δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Μιλώντας στο Sigmalive, o ταμίας της εκκλησιαστικής επιτροπής παρακαλεί όπως επιστραφεί τουλάχιστον η Κάρα της Αγίας Μαύρας.