Δάνειο εκατομμυρίων θα συνάψει η Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Loading...


Πράξη κάνει τα λογια του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε σχέση με αναπτυξιακά έργα που εξήγγειλε ο ίδιος πρόσφατα.

Δανειοδότηση υψους 200 εκατομμυρίων φαίνεται να εξασφάλισε η Αρχιεπισκοπή απο ξένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, με τη συνδρομή φυσικά και της Ελληνικής. Η δανειοδότηση αφορά ακριβώς τα έργα που εξήγγειλε προ ημερών ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος από την Πάφο και συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Ως υποθήκες θα μπουν ακίνητα της Αρχιεπισκοπης. Υπενθυμίζεται ότι τα έργα που εξαγγέλθησαν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ανέγερση ξενοδοχείου, αγγλόφωνου σχολείου και ηλιοθερμικού πάρκου.

Στο μεταξύ η εκκλησία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με επενδυτές από το Ισραήλ και την Ρωσία.

Εξάλλου κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για αναζωγόνηση των ακινήτων της Αρχιεπισκοπης στην εντός των τειχών Λευκωσία καθώς και για ανακαίνιση των κτιριακών και τεχνικών εγκαταστάσεων του Μέγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα οι υπογραφές θα σφραγίσουν τη συμφωνία περί τα τέλη της βδομάδας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος επιθυμεί όπως τα έργα αρχίσουν την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.