Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Είναι να τους λυπάται κανείς» (video)

Loading...


«Είναι, να τους λυπάται κανείς», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος για τον Πρόεδρο Χριστόφια και την κυβέρνηση, σχολιάζοντας την απουσία τους από την δοξολογία της πρωτοχρονιάς. 

«Να τερματιστεί η τουρκική κατοχή», ευχήθηκε ο Υπουργός Άμυνας, από την γραμμή αντιπαράταξης.

 Λάβρος κατά του Προέδρου Χριστόφια και της κυβέρνησης, παρουσιάστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σχολιάζοντας την απουσία τους από την δοξολογία της πρωτοχρονιάς.Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει το εθνικό μας ζήτημα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην Τουρκία.

Παρουσιάστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος για το νέο έτος. 

Κοντά στους στρατιώτες, στην γραμμή αντιπαράταξης, βρέθηκε ο Υπουργός Άμυνας.

Aπάντηση Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου

«Καμία πρόσκληση δεν απεστάλη και καμία επικοινωνία δεν έγινε με την Κυβέρνηση για τη δοξολογία που τέλεσε η Αρχιεπισκοπή με την ευκαιρία του Νέου Ετους.

Κάθε φορά που η Κυβέρνηση λαμβάνει πρόσκληση από την Αρχιεπισκοπή, η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά και δεν είχε κανένα λόγο να μην ανταποκριθεί και τώρα.

Λυπούμαστε, όμως, διότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας επέλεξε σήμερα, 1η του έτους, να επιτεθεί ξανά στην Κυβέρνηση.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, δυστυχώς, δεν χάνει ευκαιρία να λοιδορεί την Κυβέρνηση.

Και λάθος να έχει γίνει στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο Αρχιεπίσκοπος δεν επιτρέπεται να προσβάλλει με αυτό τον τρόπο το κράτος και, μάλιστα, ένα κράτος κοσμικό και δικοινοτικό, όπως είναι το κυπριακό κράτος, γεγονός που παραδέχεται και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος με τις σημερινές απαράδεκτες δηλώσεις του».

{youtube}2LqKIDc1UaE{/youtube}