Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν έχω αλλεργία στο ΑΚΕΛ

Loading...


Το κατώφλι του ΑΚΕΛ πέρασε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με στόχο, όπως είπε ο ίδιος, να σπάσει ο πάγος Ο Μακαριότατος είχε συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και κατέληξαν σε ομόφωνες θέσεις για σειρά ζητημάτων.

Πολύ σημαντική, πρωτόγνωρη και αξιοσημείωτη η κίνηση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ προχώρησε σε αυτή την κίνηση για σπάσει ο πάγος. 
Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει αλλεργία στο ΑΚΕΛ». Επί της ουσίας οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να στηριχθεί ο απλός κόσμος και αυτό πρέπει να γίνει μέσω μέτρων ανάπτυξης αλλά και να ληφθούν εκείνα τα μέτρα ώστε να προστατευθεί η πρώτη κατοικία.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε σε σχετική πρόταση νόμου του κόμματος του κόμματος του που απαγορεύει την εκποίηση της πρώτης κατοικίας. Ο Άντρος Κυπριανού τόνισε την ανάγκη να αρχίσει η συζήτηση του θέματος στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και ακολούθως να πάει στην ολομέλεια προς ψήφιση. Επ’ αυτου ο Μακαριότατος τόνισε ότι σε περίπτωση που αρχίσουν εκποιήσεις περιουσιών, η εκκλησία θα αντιδράσει δυναμικά και θα καλέσει τον κόσμο να πράξει το ίδιο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κάλεσε το κράτος να πάρει τις σωστές αποφάσεις για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας τονίζοντας την ανάγκη να κινηθεί η αγορά. Η κυβέρνηση, επισήμανε, έχει υποχρέωση να στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Σ’ οτι αφορά τη σημειολογία, ο Μακαριότατος ανέφερε πως ήθελε να πάει στο ΑΚΕΛ για να σπάσει ο πάγος, επισημαίνοντας ότι πολλοί αριστεροί εργοδοτούνται από την Εκκλησία, υπάρχουν και παπάδες κατά την έκφραση του. Όπως είπε δεν τον χωρίζει τίποτα με τους αριστερούς. Ο Αντρος Κυπριανού σημείωσε ότι η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου είναι πολύ σημαντική και στέλνει ευρύτερα μηνύματα. ΓΓ του ΑΚΕΛ και Αρχιεπίσκοπος συμφώνησαν να συνεχίσουν τις μεταξύ τους επαφές.