Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της Τρ. Κύπρου ζητά η εκκλησία

Loading...


«Θεωρώ ότι η σύγκληση αυτής της συνέλευσης είναι παράνομη γι’ αυτό και προσφύγαμε στο δικαστήριο για να εκδοθεί διάταγμα αναβολής», δηλώνει ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Στα δικαστήρια για αναβολή της γενικής συνέλευσης της Τράπεζας Κύπρου προσέφυγε η κυπριακή εκκλησία, επιδιώκοντας ανατροπή των δεδομένων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στη StockWatch, η εκκλησία της Κύπρου θα επιδιώξει με δικαστικά μέσα να αναγνωριστεί η πραγματική αξία της μετοχής και αν είναι δυνατό να αναβληθεί η γενική συνέλευση την οποία έχει συγκαλέσει το μεταβατικό ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου.

Με το bail-in το ποσοστό της εκκλησίας σχεδόν εκμηδενίστηκε ενώ προηγουμένως ήταν ένας εκ των μεγαλομετόχων της Τρ. Κύπρου. «Θεωρώ ότι η σύγκληση αυτής της συνέλευσης είναι παράνομη γι’ αυτό και προσφύγαμε στο δικαστήριο για να εκδοθεί διάταγμα αναβολής», σημείωσε ο προκαθήμενος της εκκλησίας, αναφερόμενος στη συνέλευση που ορίστηκε για τις 10 Σεπτεμβρίου.

«Ποίος είναι αυτός που αποφάσισε ότι η αξία των μετοχών μας είναι ένα σεντ;», διερωτήθηκε.

«Αυτό είναι απαράδεκτο και θα καταβάλω προσπάθειες μέσω της δικαστικής οδού να το ανατρέψω. Ήδη τέσσερα δικηγορικά γραφεία έχουν προσφύγει στο δικαστήριο γι’ αυτό το σκοπό για να ζητηθεί ενδιάμεση απόφαση αναβολής της συνέλευσης».

Σημείωσε ότι ο ίδιος κατά την απογευματινή γενική συνέλευση την οποία διοργανώσει η προσωρινή συντονιστική επιτροπή που εκπροσωπεί, όπως ισχυρίζεται το 50% των μετόχων της BOCY, θα βγει στο βήμα και θα μιλήσει.

«Ο κόσμος θα πρέπει να πληροφορηθεί την αλήθεια. Δεν θέλω να πω περισσότερα προς σεβασμό της επικείμενης συνέλευσης των μετόχων στους οποίους περιλαμβάνονται χρηματιστηριακά γραφεία, δικηγόροι, δημόσιες εταιρείες και πολλοί άλλοι».