Αμερικής Δημήτριος: “Κοινωνία με τον Θεό – Επικοινωνία με τον Ανθρωπο” (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με θέμα την κοινωνία με τον Θεό ως βασική προϋπόθεση για μία υγιή πνευματικά επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας, διεξήχθη το Ε΄ Μαθητικό Συνέδριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στην αίθουσα τελετών του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄ στη Λευκωσία, το πρωί της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου 2018, με κύριο ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Υπεύθυνος της όλης διοργάνωσης ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, και στη μαθητική αυτή ημερίδα συμμετείχαν καθηγητές και μαθητές των Σχολείων της Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Παρών ήταν κι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τόνισε στον χαιρετισμό του ότι η επικοινωνία με τον συνάνθρωπό μας προϋποθέτει την ύπαρξη της μεγίστης των αρετών στην καρδιά μας, της αγάπης πρώτα προς τον Θεό και έπειτα προς τον άνθρωπο, που αποτελούν τις πρωταρχικές εντολές του Θεού.

Στο συνέδριο παρευρέθησαν επίσης οι Μητροπολίτες Κορωνείας κ. Παντελεήμων και Πιτσβούργου κ. Σάββας, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης, ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Κυπριανός Λούης, ο οποίος εκφώνησε χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, Επιθεωρητές, Εκπαιδευτικοί και μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της Λευκωσίας.

Διαβάστε εδώ:  Ελληνοκύπριοι τιμούν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, στην ομιλία του σχετικά με την κοινωνία και επι-κοινωνία με τους άλλους, επισήμανε τη διάκριση την οποία οφείλουμε να κάνουμε σχετικά με το μυστήριο περί του Τριαδικού Θεού και την ύπαρξή Του. Εφόσον ο Θεός είναι υπαρκτός και γίνεται αντιληπτός στις καρδιές μας από τις άκτιστες ενέργειές Του, γινόμαστε κοινωνοί Του μέσω αυτών των ενεργειών. Και η γνώση που αποκτάται μέσω αυτής της κοινωνίας, η αγαπητική σχέση Θεού και ανθρώπου, εκδηλώνεται και επιδρά στο κοινωνικό μας περιβάλλον, αποτυπώνεται και στις σχέσεις μας με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος διατήρησε το ενδιαφέρον όλων τεταμένο, χάρη στην ικανότητά του να εκφράζει με δεξιοτεχνία τον πατερικό λόγο.

Στο τέλος των ομιλιών, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στο Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr