Ακόμα να συνεισφέρει η Εκκλησία Κύπρου

Loading...


Εντυπώσεις αλλά και ουσία στο πολιτικό επίπεδο του Κυπριακού εξακολουθεί να κερδίζει η τ/κ πλευρά με αφορμή το θέμα της αναστήλωσης της μονής του Αποστόλου Ανδρέα.

Τρεισήμισι σχεδόν μήνες μετά την υπογραφή των ξεχωριστών συμφωνιών του UNDP με την Εκκλησία και το Εβκάφ το «προεδρικό» του ψευδοκράτους ανακοίνωσε χθες ότι βάζει πρώτο το χέρι στην τσέπη και μάλιστα βαθιά για να προχωρήσουν επιτέλους οι προσφορές και τα έργα.
Συγκεκριμένα, ανακοίνωση του Ντερβίς Έρογλου αναφέρει ότι η τ/κ πλευρά αποφάσισε να συνεισφέρει στο ταμείο χρηματοδότησης του έργου το ποσό των δυόμισι εκατομμυρίων ευρώ υπογραμμίζοντας ότι έμπρακτα η «ΤΔΒΚ» στηρίζει από την πρώτη στιγμή το έργο της τεχνικής επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά και δη το θέμα του Αποστόλου Ανδρέα.

Στην ανακοίνωσή του το «προεδρικό» θυμίζει και το πρόσφατο ιστορικό πίσω από τον Απόστολο Ανδρέα σημειώνοντας ότι οι συμφωνίες Εκκλησίας και Εβκάφ με το UNDP (31 Γενάρη) κατέστησαν δυνατές μετά την εξαγγελία του ψευδοκράτους (8 Γενάρη) ότι θα αναλάβει το σύνολο της χρηματοδότησης του έργου (εξηγούσε τότε ότι θέλει να βάλει τέλος στην καθυστέρηση που παρατηρείται). Γίνεται βέβαια κατανοητό ότι η εισφορά των 2,5 εκατ. ευρώ δεν βγαίνει από το ταμείο του ψευδοκράτους αλλά από το ταμείο της Άγκυρας και αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να μας προβληματίσει για τις τελικές στοχεύσεις.