Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής

Loading...


Σπύρου Μιχάλης, Θεολόγος

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε χθες τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, Πάτερ Μισέλ Τζαλάχ, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Ο Γενικός Γραμματέας συνοδευόταν από την κα Ουαφά Κσούς, Διευθύντρια του Γραφείου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων του Σ.Ε.Μ.Α. στο Αμμάν.

Η εν λόγω συνάντηση έγινε με αφορμή της εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε από τον Πάτερ Μισέλ και την κα. Ουαφά για τις ενέργειες του Σ.Ε.Μ.Α. σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η περιοχή.

Μεταξύ άλλων τονίσθηκε ότι το Σ.Ε,Μ.Α. είναι το σώμα που αντιπροσωπεύει όλους τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και είναι ικανό να εκφράσει τους φόβους και τις ανησυχίες τους. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι το Συμβούλιο είναι η φωνή των Χριστιανών της περιοχής προς τα έξω.

Ο Μακαριώτατος διαβεβαίωσε κατά την διάρκεια της συνάντησης ότι η Εκκλησία της Κύπρου είναι πρόθυμη, ως γέφυρα, να μεταφέρει αυτή τη φωνή προς την Ευρώπη μέσω τού Γραφείου της στις Βρυξέλλες.

Ως εκ τούτου μετά το πέρας της συναντήσεως με τον Μακαριώτατο, η αντιπροσωπεία από το Σ.Ε.Μ.Α., είχε κατ ιδίαν συνάντηση με το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νεαπόλεως κ. Πορφύριο, στο γραφείο του, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.Ετικέτες