Προχωρά η επένδυση-μαμούθ, διαβεβαιώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Loading...


Κανονικά προχωρεί η επένδυση- μαμούθ ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Γεροσκήπου από Ούγγρο μεγαλοεπιχειρηματία διαβεβαιώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
Σε δηλώσεις του ύστερα από το αρχιερατικό συλλείτουργο το οποίο τελέστηκε στη μονή Αγίου Νεοφύτου τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους κυρίως για μεγάλες επενδύσεις στην Κύπρο.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να εγκριθούν οι πολεοδομικές άδειες ώστε το έργο να ξεκινήσει και τόνισε ότι με την επένδυση αυτή αναμένεται να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Ο Αρχιεπίσκοπος είναι αισιόδοξος ότι το έργο αυτό θα αλλάξει την εικόνα όχι μόνο της Πάφου αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

Αναφέρθηκε και στα οικονομικά της Εκκλησίας η οποία όπως είπε «αν και αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα , ωστόσο πρωτοστατεί και προσφέρει χωρίς φειδώ τρόφιμα και χρήματα σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού» αλλά και «προσφέρει υποτροφίες σπουδών σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν οικονομικά».

Το συλλείτουργο τελέστηκε στη μονή Αγίου Νεοφύτου με την ευκαιρία της εορτής της εύρεσης και ανακομιδής των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, κτήτορα και προστάτη της Μονής.Ετικέτες