Πράσινο φως για ανέγερση μονής στο δάσος «Άγιοι Σαράντα»

Loading...


Εγκρίθηκε από την Υπουργική Επιτροπή το αίτημα της Μητρόπολης Κωνσταντίας 

Γράφει o Μιχάλης Χατζηστυλιανού 

Λευκωσία: Το πράσινο φως άναψε προ ημερών η αρμόδια Υπουργική Επιτροπή για εκμίσθωση μεγάλης έκτασης γης σε δασική περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου στο όνομα της Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, με σκοπό την ανέγερση Μονής.

Αυτό που απομένει, όπως μας λέχθηκε, είναι η έγκριση της σχετικής απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να προχωρήσει η σύναψη της συμφωνίας εκμίσθωσης με το Τμήμα Δασών. Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την αίτηση της Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, εφόσον, οι τέσσερις αρμόδιοι υπουργοί έδωσαν τη συγκατάθεση τους και με έκθεση τους, εισηγούνται την έγκριση της αίτησης της Μητρόπολης.

Η δασική γη που θα παραχωρηθεί με ενοίκιο είναι έκτασης 30.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται στο δάσος «Άγιοι Σαράντα» της επαρχίας Αμμοχώστου. Το συμβόλαιο εκμίσθωσης θα είναι για 30 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης. Σε ό,τι αφορά στο ετήσιο τέλος εκμίσθωσης της γης, αυτό θα καθοριστεί από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας με βάση τις εκτιμημένες αξίες γης σε τιμές του 2013.

Το όλο θέμα είχε τεθεί και πριν ένα μήνα περίπου ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο, ωστόσο, το παρέπεμψε για περαιτέρω εξέταση και μελέτη ενώπιον της αρμόδιας Υπουργικής Επιτροπής καθώς στην περιοχή γειτνιάζει πεδίο βολής. Την Υπουργική Επιτροπή αποτελούν οι υπουργοί Εσωτερικών (πρόεδρος), Συγκοινωνιών, Γεωργίας και Εμπορίου.
 Ετικέτες