Μητροπολίτης Πάφου: Ο Αναστασιάδης χαριεντίζεται στα κατεχόμενα

Loading...


Δριμεία επίθεση εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, κατηγορώντας τον ότι χαριεντίζεται με τους εκπροσώπους της κατοχής. 

Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της επετείου του θανάτου του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ”, στην Πάφο, ο Μητροπολίτης Γεώργιος χαρακτήρισε τον εθνάρχη Μακάριο ως αληθινό ηγέτη, ξεχωριστή προσωπικότητα και από τους ανθρώπους που εμφανίζονται σπάνια στο προσκήνιο της Ιστορίας για να χαράξουν τις τροχιές, πάνω στις οποίες θα κινηθούν τα έθνη και οι λαοί.

Αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις στο εθνικό θέμα, ο μητροπολίτης Πάφου άφησε αιχμές κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι θα ήταν αδιανόητο ο Μακάριος να προσδώσει κύρος στην κατοχή, επισκεπτόμενος τα κατεχόμενα, και χαριεντιζόμενος -κατά την έκφρασή του- με τους εκπροσώπους της κατοχής. «Ούτε θα προσπαθούσε ποτέ ο Μακάριος», τόνισε, «να αποπροσανατολίσει τον λαό του, προβάλλοντάς του τα οικονομικά πλεονεκτήματα μιας οποιασδήποτε λύσης και συσκοτίζοντας τις παγίδες της Τουρκίας και των συμμάχων της». Ετικέτες